World Cup: Radjabov klar för final

Publicerad 27 september, 2019 av Sverrir Thór

Teimour Radjabov spelade ut MVL och säkrade plats i kandidatturneringen 2020. Foto: Turneringshemsidan.

[LIVE] 12.00: World Cup-semifinal, särspel Yu Yangyi–Ding Liren

Efter en lagom trist inledning av semifinalerna i World Cup, där båda partier i den första ronden slutade med händelsefattiga och relativt snabba remier, började saker att hända i andra ronden. Eller snarare, i det ena mötet hände det saker för det andra var precis ungefär lika trist som i första ronden.

En spelare är redan klar för final, och därmed spel i kandidatturneringen nästa år. Denne herre heter Teimour Radjabov och kommer från Azerbajdzjan.

Efter en händelsefattig remi mot franske världsstjärnan Maxime Vachier-Lagrave i semifinalmötets första parti gick Radjabov på knock i andra partiet och lyckades. MVL hade inget att sätta emot Radjabovs väl genomförda angrepp och därmed har Radjabov säkrat finalplatsen.

Där kommer han att stöta på kinesiskt motstånd men vem det blir får vi veta först på lördagen. Ingen av Ding Liren och Yu Yangyi visade några tendenser att försöka avgöra det andra semifinalmötet i långpartierna utan det blir avgörande i särspel och där bör det vara fördel Ding Liren som framförallt i St. Louis nyligen visade sin styrka i särspel.

Radjabovs motståndare utses på lördagen med start klockan 12 svensk tid.