Humpy Koneru vinnare i Skolkovo

Publicerad 22 september, 2019 av Martin Lokander

Humpy Koneru, vinnare i Skolkovo. Foto: Fide.com

Efter att Pia körde över Marie Sebag hoppades vi på en nyantändning inför de avslutande ronderna. Istället försvann kraften helt och det blev 3 förluster på de 3 sista ronderna. Med 6 förluster på de 7 sista ronderna blev sistaplatsen dessvärre oundviklig för Pia, som får ladda batterierna till kommande GP-turneringar.

Mot Goryachkina tog Pia tidigt upp en Stonewall-uppställning i Katalanskt, men ryskan navigerade mittspelet väl. Det blev till sist ett slutspel med två lätta pjäser mot ett torn, men när vit lyckades fixera svarts svaghet på e6 var det klart att det inte skulle gå att hålla emot.

Hur gick det då i finalpartiet mellan Humpy Koneru och Ju Wenjun? Ju Wenjun var pressad att vinna som svart och lyckades få en lite bättre ställning ur öppningen. Koneru hittade dock ett trick som garanterade remischackar och med det resultatet var det klart att Koneru vunnit turneringen. Ju Wenjun fick dela andraplatsen med Goryachkina som kom ikapp i och med vinsten mot Cramling.

Partierna går att finna här