Hektiska dagar för landslaget

Publicerad 25 september, 2019 av Ingemar Falk

Nils Grandelius kommer under föreventet av Näringslivet möter förorten spela blixtschack mot utmanare. I huvudeventet deltar flera näringslivsmänniskor, bland annat Jeanett Paludan, VD för Management Partners. Foto: Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Succélaget från OS återförenas i lag-EM]

När Näringslivet möter förorten arrangeras på torsdagen i Malmö passar landslagsspelarna i öppna klassen inför höstens lag-EM på att samlas.

Men det blir en kort träff. Redan på fredagseftermiddagen drar Tiger Hillarp Persson och Erik Blomqvist vidare till Göteborg.

Då väntar nämligen Kvibergspelen. Så talesättet “Det är mycke’ nu” passar väl in på duon Tiger och Erik de kommande dagarna.

Förbundskaptenen Peter Bergström, som för övrigt kommer att delta i Näringslivet möter förorten, tycker det är bra att laget hinner samlas inför lag-EM.

– Det är mycket som ska koordineras för att alla ska kunna stråla samman. Så det är bra att vi får den här tiden, säger Peter Bergström.

Vad kommer ni att göra under samlingen?
– Vi kommer inte att hinna träffas så mycket. Det blir under torsdagen och halva fredagen. Men visst, vi kommer att sitta vid schackbrädena och titta på idéer inför lag-EM. Framför allt blir detta ett bra sätt att svetsa samman laget inför EM.

Lag-EM i schack spelas 24 oktober–2 november. Sverige ställer upp med lag i både öppna klassen och i damklassen. De här spelarna har tagits ut:

Öppna klassen:
GM Nils Grandelius, Premium Chess Club (2691)
GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK (2558)
IM Jonathan Westerberg, Stockholms Schacksällskap (2546)
GM Erik Blomqvist, Rockaden Stockholm (2519)
GM Pontus Carlsson, Premium Chess Club (2447)

Damklassen:
GM Pia Cramling, Wasa SK (2487)
WIM Ellinor Frisk, Lunds ASK (2227)
WFM Anna Cramling, Wasa SK (2151)
Siv Bengtsson, SS Manhem (2086)
WIM Borislava Borisova, Wasa SK (1942)