Jonny Hector trollade vid brädet och delar ledningen

Publicerad 11 maj, 2019 av Ingemar Falk

IM Jonathan Westerberg analyserar lördagens parti i Kvibergspelens femte rond mellan Pia Cramling och Jonny Hector. Foto: Lars OA Hedlund

LIVE, kl 9.00 & 14.00. [Livesändning med Follow Chess] [Livesändning på arrangörens hemsida]

[Spelprogram] [Lottning & Resultat Kvibergspelen] [Lottning & Resultat i Lilla Kvibergspelen]

Efter två dagars spel delar stormästarna Jonny Hector och Erik Blomqvist ledningen i Kvibergspelen, den sjunde av åtta deltävlingar i Svenskt Grand Prix i schack. Vi ska här nedan titta på ett parti från Jonny Hector på lördagen.

Hector och Blomqvist har vunnit fem partier och spelat en inbördes remi i rond sex. En halv poäng bakom dessa tungviktare finner vi Sveriges två högst rankade juniorer Milton Pantzar och Jung Min Seo, men även Pia Cramling. Pia har tätkänning igen efter den smärtsamma förlusten i rond fem mot Jonny Hector. Nedan tar vi en titt på hur det gick till när Jonny med ett trollslag vände en sämre ställning och vann mot Pia.

Hector har gått in med mycket energi i sina partier men det är Blomqvist som placerar sig överst i resultatlistan på bättre kvalitetspoäng. Om Hector kan hålla ångan uppe under de avslutande två ronderna har Pontus Sjödahl anledning att bli orolig. Just nu leder Sjödahl Grand Prix serien före Hector, Cramling och Seo.

I lilla Kvibergspelen är Jung Mins yngre bror Jung Hyun Seo i ensam ledning på 5,5/6 poäng. Han placerar sig även på en klar förstaplats i totalställningen för Lilla Grand Prix.