Wijk aan Zee B: Remi i den nordiska kampen

Publicerad 21 januari, 2017 av Sverrir Thór

Engelsmannen Gawain Jones leder tillsammans med Markus Ragger från Österrike. Foto: Turneringshemsidan.
Engelsmannen Gawain Jones leder tillsammans med Markus Ragger från Österrike. Foto: Turneringshemsidan.

Nils Grandelius motståndare i den sjunde ronden av Tata Steel Challengers, eller B-gruppen av superturneringen i Wijk aan Zee, var Norges yngsta stormästare, 17-årige Aryan Tari. Norrmannen som spelar flitigt har etablerat sig i ratingintervallet 2550-2600 och kommer säkerligen att ta nästa steg inom kort. Han har även etablerat sig i det norska landslaget, vilket med tanke på den bredd Norge numera har är en bedrift.

I partiet mot Grandelius fick han kämpa för att hålla remin. Svensken fick en mycket bättre ställning och såg ut att gå mot vinst men Tari klamrade sig fast och till slut fick Grandelius som enligt egen utsago spelade svagt mot slutet av partiet nöja sig med remi.

– Jag spelade återigen ganska bra första delen av partiet, gissningsvis var det ganska nära vinst redan runt drag 20, men spelade inte det bästa i tidsnöden och antar att han missade några goda remichanser. Efter drag 40 bör det ha varit en ganska enkel teknisk vinst och jag förstorade också fördelen till ganska lätt vinst, men så började jag röra till det i onödan, missade ett par finesser och lyckades inte bryta den dåliga trenden utan fortsatte med svagt spel tills det var remi.

Svensken har nu tagit 4 poäng på de sju ronderna och är ligger därmed på en delad sjätteplats, 1½ poäng bakom ledande Gawain Jones och Markus Ragger som båda vann sina partier.

Imorgon möter Grandelius kanadensaren Eric Hansen och har vit. Spelet börjar klockan 13:30.

Turneringshemsidan
Livesändning