Wasas jubileumsturnering blir SM i snabbschack

Publicerad 16 december, 2016 av Niklas Sidmar

WASA SK LOGOI september 2017 spelas Hasselbacken Jubilee Tournament, som arrangeras av 100-årsfirande Wasa SK. Turneringen gäller även som SM i snabbschack, och arrangörsklubben har skickat ut ett pressmeddelande:

Vi i Wasa SK är oerhört glada att alla bitar nu har fallit på plats beträffande vår jubileumsturnering Hasselbacken Jubilee Tournament som blir en snabbschacksturnering med elva ronder på två dagar 16–17 september 2017.
Vi känner stor stolthet att turneringen nu kan offentliggöras och hoppas på ett positivt gensvar från schackspelare runt om i landet.
Det är ingen tvekan om att många bra drag har gjorts i Wasa SK under vår snart 100-åriga existens. Det är heller ingen tvekan om att ett sådant bra drag var
att anlita Peter Hlawatsch och Ingemar Falk att stå för turneringens arrangemang och utformning.
Vi i Wasa SK känner stor glädje och tacksamhet för det fina jobb som Peter och Ingemar hittills lagt ned för att ge denna turnering en status och glans värdig en stolt 100-åring. Att turneringen dessutom av Sveriges Schackförbund tilldelats SM-status är en stor bonus. Med detta passar vi även på att önska hela Schacksverige en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

Inbjudan finns på turneringshemsidan, där det också går att anmäla sig till turneringen.