VM i snabbschack: Ivanchuk leder efter dag 2

Publicerad 27 december, 2016 av Sverrir Thór

Efter skrällvinsten mot Sergey Karjakin i första ronden har inte mycket gått Nils Grandelius väg i VM i snabbschack som nu spelas i Doha i Qatar. Den andra speldagen tog svensken tre remier i fem partier, varav två mot betydligt lägre rankade spelare. Den första av de tre remierna var dock mot den välkände ryske stormästaren Ernesto Inarkiev.

Under den första speldagen blev det mycket fokus på Grandelius vinst över Karjakin men ryssen var inte den ende namnkunnige spelaren som Sverigeettan mötte, han spelade remi mot både legendaren Alexey Dreev från Ryssland och den starke bulgaren Ivan Cheparinov, den som en gång i tiden vägrade skaka hand med Nigel Short och förlorade därmed partiet innan det ens började.

Efter tio ronder av femton har svensken nu tagit 4 poäng och är på 82:a plats vilket säkerligen är betydligt sämre än vad han hade för målsättning. Leder gör den excentriske ukrainaren Vassily Ivanchuk som har tagit 8 poäng och bland annat slagit regerande världsmästaren Magnus Carlsen under andra speldagen. På en delad andra plats kommer sedan Shakryar Mamedyarov och Ian Nepomniachtichi med 7½ poäng.

Carlsen, som förlorat två partier i turneringen, kommer sedan bland en handfull andra spelare med 7 poäng och är alltjämt med i diskussionen om slutsegern.

Turneringshemsidan