Grandelius var nära i EM i snabbschack

Publicerad 17 december, 2016 av Sverrir Thór

Nils Grandelius. Foto: Lars OA Hedlund
Nils Grandelius. Foto: Lars OA Hedlund

Sverigeettan Nils Grandelius hamnade på 22:a plats i EM i snabbschack som avgjordes i Tallinn i Estland igår. Han tog 8 poäng på de elva partierna och förlorade endast ett parti, i näst sista ronden, ett parti som blev avgörande för hans chanser att vinna turneringen som han själv konstaterar i en skriftlig kommentar till Ingemar Falk.

– Var lite bättre idag, men inte så imponerande spelkvalité. Resultatet blev inte heller så bra men det var väldigt nära, för i näst sista ronden mot Zhigalko hade jag en helt vunnen ställning och 5 minuter mot 15 sekunder. Dessvärre råkade jag gå in i en självmatt, annars hade jag varit med och kämpat i sista.

Små marginaler med andra ord. Näst bästa svensk blev Evgenij Agrest som kom på 50:e plats med 7½ poäng och tredje bäste svensk blev något överraskande Markus Örndahl som blev 90:e med 7 poäng, sex placeringar bättre än Pia Cramling som blev 96:a även hon med 7 poäng.

Mats Örndahl fick 6 poäng (211:e plats), Felix Tuomainen 5½ (289), Axel Berglind 5 (215), Gustav Halvarsson 4½ (398) och Carl-Johan Örndahl 4 (432).

Vinnare blev ryssen Alexander Riazantsev med 9½ poäng.

Idag inleds EM i blixt i Tallinn.

EM i snabbschack på Chess-Results