Blixt-VM: Karjakin och Carlsen i delad ledning

Publicerad 29 december, 2016 av Sverrir Thór

Mötet mellan Carlsen och Karjakin var så klart högintressant. Foto: Turneringshemsidan.
Mötet mellan Carlsen och Karjakin var så klart högintressant. Foto: Turneringshemsidan.

VM i blixt har nu kommit lite drygt halvvägs, i alla fall sett till antalet ronder. En av två speldagar är klara och tolv ronder av 21 spelade. Efter de tolv ronderna är det Magnus Carlsen och passande nog Sergey Karjakin som leder med 10 poäng. I kraft av högre snittrating bland motståndarna, och därmed även högre prestationsrating, är det dock fördel Karjakin som dessutom vann deras inbördes parti. Kanske en klen tröst efter förlusten i VM-matchen i november men ändå kanske någon tröst.

På tredje plats kommer sedan ryssen Daniil Dubov med 8½ poäng, liksom ytterligare tre spelare, bland dem Alexander Morozevich.

Sveriges representant i turneringen, Nils Grandelius, fick som schack.se tidigare under dagen rapporterat en strålande start men har inte lyckats följa upp den fullständigt. Han har tagit 6 poäng på de tolv ronderna och ligger på en 58:e plats.

Turneringen fortsätter klockan 13 imorgon.

Turneringshemsidan