Storturnering för unga: Stockholm Chess Challenge

Publicerad 24 november, 2016 av Niklas Sidmar

Topptrion i 2016 års tävling: Tvåan GM Daniil Lintchevski, Ryssland, ettan GM Vladimir Onischuk, Ukraina och trean Erik Blomqvist, Sverige. Foto: Lars OA Hedlund
Topptrion i 2016 års tävling: Tvåan GM Daniil Lintchevski, Ryssland, ettan GM Vladimir Onischuk, Ukraina och trean Erik Blomqvist, Sverige. Foto: Lars OA Hedlund

Stockholm Chess Challenge är tillbaka med den andra turneringen 6–11 mars 2017. Arrangörerna Stockholms Schacksällskap och Stockholms Schackförbund med Schackakademien som partner har samma ambition som premiärupplagan: Att Sveriges unga spelare ska möta unga och starka internationella spelare i syfte att stimulera dem att få IM- och GM- nomineringar.
Data Respons är huvudsponsor även 2017, och Sylog är fortsatt medsponsor. Till denna andra upplaga ansluter sig ännu en medsponsor: Memory Hotel i Kista. Det är där turneringen kommer att avgöras med 30 000 kronor i prispotten.
–  Att återigen ge svenska schacktalanger den här chansen känns fantastiskt, och jag vill passa på att tacka Datarespons och Sylog vars insatser blivit helt avgörande för att förverkliga den här drömmen, säger idéskaparen och initiativtagaren Tony Apéria från Schackakademien.
– Dessutom ser vi mycket fram emot att arrangera turneringen hos nya medsponsorn Memory Hotel i Kista. Memory Hotel erbjuder spelarna bästa tänkbara spelmiljö.
Stormästaren Vladimir Onischuk, Ukraina (2614) segrade i premiärturneringen i våras, och svenska hoppet Erik Blomqvist kom trea.
Här kan du läsa mer om Stockholm Chess Challenge (English version)