Korneev vinnare av Scandic Ariadne Masters

Publicerad 6 november, 2016 av Sverrir Thór

GM Oleg Korneev vann Scandic Ariadne Masters. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Oleg Korneev vann Scandic Ariadne Masters. Foto: Lars OA Hedlund.

Det blev spansk seger i weekendturneringen Scandic Ariadne Masters som avgjordes i Stockholm i helgen. Turneringen var den tredje delturneringen i årets upplaga av Svenskt Grand Prix. Vinnare blev Oleg Korneev som numera spelar för Spanien och liksom tvåan Georg Meier från Tyskland tog Korneev 7 poäng på de åtta ronderna men han fick dock betydligt bättre kvalitetspoäng än tysken. Utöver en remi i inbördes möte släppte de två förhandsfavoriterna endast en remi var, mot Ralf Åkesson respektive Pontus Sjödahl.

Det var just de två senast nämnda som, på kvalitetspoäng, hamnade på tredje och fjärde plats med 6½ poäng, lika många som Axel Ornstein. Närmast honom och främst i en grupp om åtta spelare som plockade 6 poäng kom sedan Inna Agrest.

Glädjande nog ingick även tre juniorer i åttamannagruppen, främst bland dem blev Milton Pantzar som hela turneringen kämpade i toppen men även vinnaren av sommarens kadett-SM Santiago Grueso Cordoba och Uppsalaspelaren William Cardenas. De två sistnämnda plockade sammanlagt 7½ av åtta möjliga poäng i långpartidelen och Cardenas var helt felfri och slog bland andra två av Sveriges absolut bästa veteranspelare Nils-Åke Malmdin och Jan-Olov Lind.

Som brukligt i Svenskt Grand Prix pågick parallellt med huvudturneringen en lilla-turnering. Den vanns av nioårige Melvin Vu, som representerar klubben Snabba Löparen. Vu tog 6½ poäng och det gjorde även tvåan Aria Ben Said (12 år) från Örgryte SK men Vu fick betydligt bättre kvalitetspoäng. Trea blev sedan Adam Morell, Lunds ASK med 6 poäng.

Slutställningen