Arovén bäste svensk på Malta

Publicerad 19 november, 2016 av Sverrir Thór

Malta Open är nu färdigspelat. Vinnare av turneringen blev indiske stormästaren Ramesh R B som tog 7½ poäng på de nio ronderna. Han var ensam med 7½ och närmast honom kom en grupp om sju spelare med 7 poäng. Ingen svensk lyckades inkludera sig i toppstriden i turneringen men i sjumannagruppen återfanns dock svenskbekantingen Marian Petrov, som representerar Rockaden Umeå i allsvenska sammanhang samt finländaren Jouni Yrjölä.

Bäste svensk blev Kungstornets Mikael Arovén som liksom en handfull andra svenskar tog 6½ poäng men Arovén var den som fick bäst kvalitetspoäng. Andra svenskar som fick 6½ poäng var IM Jan Johansson, Milton Pantzar och Ingvar Carlsson. Dessa placerade sig på 9:e till 19:e plats.

31 svenskar deltog i öppna kassen och i veteranklassen placerade sig Lennart B Johansson, den ende svensken, sig på femte plats med 6 poäng.

Resultatservice