Åkesson och Malmdin med full pott i Tjeckien

Publicerad 20 november, 2016 av Sverrir Thór

Det gick inte riktigt lika bra för svenskarna i den andra ronden av senior-VM som nu spelas i Marianske Lazne i Tjeckien. I första ronden samlade den 12-man starka svenska truppen ju in 8 poäng medan man i den andra fick ihop 5 poäng.

Det blev tre svenska vinster i ronden. GM Ralf Åkesson som deltar i klassen 50+ slog en brasiliansk FM vid namn Martins Madeira Wagner och i klassen 65+ vann Magnus Wahlboom och FM Nils-Åke Malmdin båda över betydligt lägre rankade motståndare. FM Rolf Bergström, Jan-Olov Lind, Per Green och Leif Bohman spelade remier medan andra svenskar fick se sig besegrade i andra ronden.

Efter två ronder har både Åkesson och Malmdin tagit full pott och Bergström och Wahlboom har tagit 1½¨poäng.

Tredje ronden spelas klockan 15 imorgon och då får Åkesson svart mot en tysk IM, Ali Habibi, medan Malmdin möter IM Herman van Riemsdijk från Brasilien.

Turneringshemsidan
Livesändning