Detta gäller för spelare utan Elo i Allsvenskan

Publicerad 21 oktober, 2016 av Niklas Sidmar

allsvlogoI helgen inleds det allsvenska seriespelet i divisionerna under Superettan, Nytt för i år är att vi helt har gått över till Elo, och att LASK-talen inte används längre, något som har lett till en del frågor inför seriestarten. Detta gäller angående laguppställningar när man har både spelare med och utan Elo i laget:
Spelarregistreringen i medlemssystemet (https://schack.se/allsvenskan/spelarregistrering/) visar Elotal för alla spelare som har det. Spelare utan Elotal har rating 0 och står längst ner på spelarregistreringen. Precis som tidigare används dock tvåstegsregeln inom ett lag vilket betyder att man kan flytta upp även ratinglösa spelare två steg.
Exempel: Om laget har sju spelare med Elotal och en utan kan spelaren utan Elotal placeras på bord 6,7 eller 8.
Om laget har fyra spelare med och fyra utan kan de fyra utan Elotal placeras var som helst på bord 3-8 (dock kan de inte spela samtidigt på ex bord 3-6 eftersom spelarna med Elotal aldrig kan flyttas ner så långt som till bord 7 och 8).
Observera också att Elo per 1/9 gäller under hela hösten och Elo per 1/1 under hela våren (se spelarregistreringen).