Bra svensk poängskörd i dubbelrond i Oslo

Publicerad 3 oktober, 2016 av Sverrir Thór

I Oslo Chess Festival spelades det idag dubbelrond och Sverigemästaren Erik Blomqvist tog 1,5 poäng vilket gör att han nu är på en delad andraplats i turneringen med 4,5 poäng av fem möjliga. Endast favoriten Igor Kovalenko har tagit full pott och Blomqvist delar andraplatsen med Ukrainas Moiseenko samt norrmännen Aryan Tari och IM Frode Elsness.

Det var i fjärde ronden som svensken släppte en halva, mot Juri Krupenski och i femte ronden hittade han tillbaka till den vinnande vägen mot tysken Frank Bracker.

Även den andre svensken, Skara SS Daniel Ronneland är i toppform i Oslo. Han kom igen med besked efter förlusten mot Blomqvist och vann båda sina partier idag. Ronneland har således tagit 4 poäng på de fem ronderna vilket placerar honom på nionde plats.