Nio med full pott efter första dagen i Västerås

Publicerad 23 september, 2016 av Sverrir Thór

Emanuel Berg (till höger) vann mot Juan Bellon i den fjärde ronden.
Emanuel Berg (till höger) vann mot Juan Bellon i den fjärde ronden.
Det är norskt i topp i Västerås Open efter den första dagens spel. Eller ja, nio spelare har tagit full pott i snabbschacksdelen av turneringen men sett till kvalitetspoäng är det IM Lars Oskar Hauge från Norge och svenske OS-spelaren IM Jonathan Westerberg som har tagit täten med 9 kvalitetspoäng, en halv före en annan OS-spelare, GM Tiger Hillarp Persson, och förhandsfavoriten GM Emanuel Berg. Övriga spelare i tätgruppen är Sverigemästaren Erik Blomqvist, Aryan Tari från Norge, hemmaspelaren FM Anders Eriksson (som i fjärde ronden tog en riktigt fin skalp mot GM Normunds Miezis från Lettland), samt stormästarna Daniel Semcesen och Thomas Ernst.

I den närmast jagande gruppen som tagit 3½ poäng på de fyra ronderna återfinns sedan bland andra stormästarna Pia Cramling och Jonny Hector samt Angelina Fransson som verkar ha konserverat storformen från OS bra.

I Lilla Västerås Open är tre spelare i delad ledning med full pott efter tre ronder. Dessa är Sebastian Ivarsson, Kristallens SK, Erik Nilsson, Uppsala SSS, och Andreas Fureby, Eslövs SK.

Rond 5 spelas klockan 10 imorgon.

Resultatsidan
Livesändning