Tomas Rosell överlägsen i Frans G Bengtssons minnesturnering

Publicerad 29 augusti, 2016 av Niklas Sidmar

Frans G Bengtssons minnesturnering samlade 52 deltagare i den åttarondiga handikappturneringen, som den 28 augusti spelades för 48:e gången. Betänketiden varierade beroende på rejting – max 28 minuter och min 2 minuter per parti.
Tomas Rosell, Helsingborgs ASK, upprepade sin seger från 2015 och tog i år imponerande 7½ poäng av 8 möjliga. Han var därmed en hel poäng före tvåan Linus Olsson, LASK. Deras inbördes parti slutade för övrigt remi. Trea på 6 poäng kom 2014 års segrare Richard Persson, Malmö AS, med bättre kvalitetspoäng än sensationen Karl Eriksson, Oves SK. Titelspelarna IM Christian Jepson, Limhamns SK och GM Axel Smith, LASK fick nöja sig med 5½ poäng och 5:e respektive 6:e plats. Lika många poäng, men sämre kvalitetspoäng, tog 12-årige Lorik Sadiku, Kristinebergs SK, Jacob Mejvik, Oves SK och Anders Hansen, Limhamns SK.
Rejingpriserna och kategoripriserna tilldelades vid lika poäng som vanligt spelarna med lägst rejting (i år elo eller om sådan saknas LASK) och ingen spelare kunde få mer än ett pris. Alla pristagare finns på arrangerande LASK:s hemsida.
Slutställning
FGB-historik 1967-2016