Schackstudion Cup samlade in pengar till flyktingschack

Publicerad 18 april, 2016 av Niklas Sidmar

schackstudionI helgen arrangerade Lunds ASK Schackstudion Cup, där den frivilliga startavgiften kommer att användas till att ordna schack för flyktingar i Lund. Tillsammans med intäkter från cafeteria, lunch och andra donationer har man nu samlat ihop nästan 18.000 kronor, som kommer att användas till att köpa in bräden, pjäser & klockor till flyktingförläggningar och flyktingklasser, att hålla i schack för dessa, att trycka upp en gloslista på olika språk samt att ordna sociala aktiviteter. Den som vill lämna bidrag kan göra det genom att sätta in pengar på LASK:s bankgiro 422-3855 och märka betalningen “flykting”.
Turneringen vanns av stormästaren José Cuenca som besegrade Stellan Brynell i finalen. Nedan en ställning från partiet mellan Axel Smith och Kristian Eriksson (kommentarer av Axel Smith).