J-VM: Stolpe ut för svenskarna i tredje ronden

Publicerad 9 oktober, 2014 av Niklas Sidmar

wjcc_logoGårdagens resultat för svenskarna var stolpe ut, och middagsglassen var heller inte någon höjdare. En ganska dålig dag, alltså. Totalt tog svenskarna 1½ poäng av fyra möjliga.
Linus Johansson tog sin första vinst den här turneringen, där han hamnade i lika mittspel efter Nimzoindiskt som vit mot en tolvårig uzbek. I slutspelet visade Linus vem som var herren på täppan och briljerade fram en vinst.
Jonathan Westerbergd spelade svart i Antagen damgambit. Han spelade ut sin schweiziske motståndare efter noter och fick upp ett vunnet tornslutspel. Dock missade han flera direkta vinster voch till slut var remin ett faktum.
Jessica Bengtsson hamnade i en Lb5-siciliansk som svart men motståndaren valde en annan uppställning än den hon hade förberett sig på, tillsammans med Stellan Brynell. Jessica bedömde ställningen lite väl negativt, hamnade passivt och förlorade.
Själv spelade jag (Angelina Fransson) vit i C3-sicilianskt och fick det spel jag ville ha. Efter kapplöpning med angrepp på olika flyglar offrade jag pjäs i min motståndares tidsnöd istället för att förlora en bonde och ge henne en bekväm ställning. Offret var tvivelaktigt men hon spelade inte det bästa försvaret, tyvärr missade jag fortsättningen som skulle gett henne stora problem och jag förlorade.
Idag möter både jag och Linus tolvåringar, vilket känns obehagligt då det är flera av de väldigt unga som är supertalanger. Den indiska talangen som Jonathan mötte i den första ronden har en vinst och två remier mot starkt motstånd. Den som hittils spelat bäst från norden är norske Aryan Tari (som spelat både Västerås Open och Oslo Chess International precis före J-VM) som har 2½ poäng.