J-VM: En mörk dag för svenskarna

Publicerad 7 oktober, 2014 av Niklas Sidmar

bengtssonbrynell1410 (af)Igår spelades första ronden i J-VM och totalt fick vi ½ poäng, då Jessica Bengtsson lyckades knipa en halva mot högre rankat motstånd medan resten inte lyckades något vidare. Jag tyckte att jag hade initiativ i mittspelet men allt föll då tiden var för knaper. Jonathan Westerberg mötte turneringens kanske minsta spelare, en tioårig talang, och trots kvalitet upp lyckades Jonathan sätta bort sig. Linus Johansson tog inte sina chanser när de gavs medan Jessica lyckades styra upp ett svängigt parti och få sig en remi.
Första dagen i sådana här turneringar brukar ofta vara lite kaosartade och detta J-VM var inget undantag. Spelare fick nya motståndare efter en minut in i spelet (vissa spelare var tydligen inte här trots att de lottats in och därför fick de nya motståndare istället för att vinna på walkover), livesändningen kraschade och strömmen försvann lite hipp som happ under ett litet åskväder.
Alla spelar i samma lokal där luftkonditioneringen fungerar finemang, men utrymmet är i ringaste laget. Protokollet fick knappt plats och för oss vänsterhänta var det minst sagt lite knepigt. I lokalen finns det kakor, mackor och kaffe som man kunde förtära på en kvav altan medan man lyssnade på tjatter från indiska arbiters.
Hotellet har hittills varit över förväntan med supergod mat, fint gym och pool och yogaklasser. Dock går det knappt att lämna hotellet då slummen väntar precis bakom murarna, men det verkar som hotellet har allt man behöver så än så länge har vi inte behövt ta oss ut ur vår skyddade värld. Jetlagen efter resan verkar fortfarande sitta i lite i truppen men efter yoga, massage, simning, gym eller sovande så verkar det som om vi har återhämtat oss nästan helt, så vi hoppas på en bättre schackdag idag!

(Foto på Jessica Bengtsson och Stellan Brynell: Angelina Fransson)