J-VM: Bästa svenskronden hittills

Publicerad 13 oktober, 2014 av Niklas Sidmar

wjcc_logoUnder förra ronden var förkylningen ett faktum och min rapportering fick stå över en dag, för att spara all energi till gårdagens rond. Dock fick Jonathan Westerberg in ett läckert kvalitetsoffer följt av ett damoffer i rond 6, som måste visas innan vi går över till rond 7 (se nedan).
Igår, i rond 7, fick svenskarna 3½ av 4 så stämningen är på topp inför dagens fridag.
Jessica Bengtsson spelade vit i en c3-sicilianare där hon kom ut bra och stod bättre hela tiden. Hon avgjorde i tidsnöden då hon vann bonde följt av ett dambyte.
Linus Johansson blev överraskad av Nimzoindiskt som vit, då han tippat på Damindiskt. Det var ganska jämnt hela partiet men i ett bondeslutspel gjorde motståndaren bort sig rejält och Linus fick sig en fin skalp.
Jonathan hamnade också i en c3-sicilianare, men som svart. Han utjämnade lätt och trots att han var bonde över i ett tornslutspel så var det omöjligt att vinna.
I mitt (Angelinas) parti blev det vit i KIA mot franskt med attack på motsatta flyglar. Jag fick in ett pjäsoffer och min motståndares kungsställning föll ihop. Klicka på listen ovanför diagrammet nedan för att se partiet.