Linköping vann stadskamp mot Norrköping

Publicerad 22 september, 2014 av Niklas Sidmar

Idag spelades den traditionella stadsmatchen mellan Norrköping och Linköping i Schack 08:s klubblokal. I sitt nuvarande format har tävlingen spelats sen 1996, men matchen har spelats sen 1911, fast tidigare i annat format. Se inbjudan från 1915. 16 spelare slöt upp från vardera stad där alla på bord 1-4 mötte motståndarlagets bord 1-4 o.s.v. Betänketiden var trettio minuter och efter två ronder bjöds det på smörgåstårta.
Hemmalaget hade på papperet ett starkare lag på den övre halvan medan bortalaget nästan kunde utjämna styrkeförhållandet på de lägre. Inför sistaronden ledde Linköping med tre partipoäng och ju längre den fortlöpte, desto mer nagelbitande blev det. Norrköping tog in försprånget men med endast två partier kvar behövde Linköping en halv poäng för att säkra segern. Publiken kunde se hur Börje Pettersson manövrerade ut sin motståndare och därmed gav Linköping segern med slutsiffrorna 33-31. Norrköping får chans till revansch om ett år!