Öppen klass: Tiger den ende som tog poäng

Publicerad 4 augusti, 2014 av Axel Smith

OS2014-BergAgrestos-loggaMagnus Carlsen var omsvärmad av fotografer innan rondstart. Vid sidan av honom stod en flaska med apelsinjuice, utspätt med vatten. Norges Sjakkforbund har ett sponsoravtal med Isklar, som gör att spelarna bara får dricka sådant vatten.
Carlsen spelade remi mot Nybäck och Norge fick nöja sig med 2-2 mot Finland efter fyra remier. Gladare var nog deras andralag över samma resultat mot Ukraina, efter att Frode Urkedal besegrat Vassilij Ivanchuk.
För svenskarna blev det storförlust mot Kazakstan, ½-3½, men som Stellan Brynell skriver på landslagsbloggen var det jämnare än siffrorna berättar. Bland annat spelade Hans Tikkanen bort en lovande angreppsställning.
Bilden: De svenska partierna i rond ett övervakades inte bara av Stellan utan även av Garry Kasparov. Foto: Paul Trong.

Landslagsbloggen / Resultat / Livesändning 14.00 med Sverige-Jordanien (damklassen) och Sverige-Marocko (Öppen klass)
Länksamling på bergensjakk.no. Samtliga svenska partier kommer genomspelningsbara under måndagen.