Oavgjort för damerna mot Vietnam

Publicerad 9 augusti, 2014 av Axel Smith

Ellinor1os-loggaScenariot från matchen mot Österrike upprepade sig: svartspelarna vann samtliga partier. Inna Agrest hade bättre bondestruktur inför slutspelet, men undvek att byta dam och förlorade ett par drag senare. Jessica Bengtsson spelade ut sin motståndare utan att lyckas knyta inte ihop säcken. I tidsnöden gick hon på en kombination, förlorade en viktig bonde och senare även partiet.
Det oavgjorda resultatet räddades efter säkra vinster av Pia Cramling och Ellinor Frisk (bilden, från en tidigare rond). Med 5½/6 delar de ledningen i OS poängliga tillsammans med åtta andra spelare.
– När jag fick spela Sf4 och h5 har jag en trevlig ställning, säger Pia om sitt parti. Jag spelade mot hennes kung med svartfältaren. Men jag spelade lite långsamt. I den här tävlingen spelar jag väldigt långsamt!
Hur är det att möta svagare motståndare än du brukar?
– Det hade varit roligt att möta starkare, men man måste försöka spela bra ändå. Jag försöker att inte tänka så mycket på det.
Pia tycker att hon har en halv poäng mer än hon förtjänar. Hon borde förlorat ett parti men vunnit sitt remiparti. Lagets insats tycker hon har varit bra, även om det varit lite stolpe ut.
– Vi var nära att vinna idag och vi kunde även vunnit mot Turkiet. Men det går bra.
Hur många OS har du spelat?
– Elva, svarar Pia på rak arm och räknar upp alla årtal. Sedan Anna föddes har jag spelat i damlaget, men det var sex år sedan sist. Det är kul att vi kunde komma hit hela familjen.