Klättringen har börjat

Publicerad 5 augusti, 2014 av Axel Smith

os-loggaSverige1I Tromsö spelas alla matcher i en enda stor hall. Toppborden har kameror, fler vakter vid avspärrningen och bekvämare stolar. Att klättra i resultattabellen innebär med andra ord bättre spelförhållanden, precis som i de flesta turneringar. Men den främsta anledningen till att spela på något av de främre borden är att det blir intressantare motstånd, både för spelarna själva och får åskådarna på hemmaplan.
   Efter 3½-½ mot Marocko har Sverige påbörjat klättringen uppåt.
– Det var skönt att vinna stort, säger Stellan Brynell. Vi hade lite flyt: Nils vann på tid när motståndaren tog fel på tidskontrollen.
   Har ni vänt trenden nu?`
– Nej, det har aldrig varit någon trend!
   I nästa rond väntar Island, som till skillnad från Sverige inte ställer upp med sitt starkaste lag. I toppstriden förlorade regerande mästarna Armenien mot Frankrike. Rond fyra bjuder på flera toppmöten, bland annat Ryssland-Kina.

Landslagsbloggen / Resultat / / Spela igenom de svenska partierna (pgn) / Livesändning 14.00 med Sverige-Österrike (damklassen) och Sverige-Island (Öppen klass)
Lars Grahn rapporterar på Inte bara schack och bergensjakk.no samlar artiklar från norsk media.