Inga svenska remier i rond nio

Publicerad 12 augusti, 2014 av Axel Smith

bergos-loggaI den öppna klassen slutade endast två matcher med 4-0 i rond nio. Den ena var Sveriges vinst över Albanien, som inte alls är något dåligt lag. Stellan Brynell skriver på landslagsbloggen att det dessutom var fyra säkra segrar.
   I morgon väntar England, den tredje och sista chansen att plocka poäng mot ett starkare lag.

Damlaget spelade oavgjort för fjärde gången, mot just England. Men det handlar inte om något fegspel – fyra vinster idag och endast 22 remiprocent under hela OS.
   Jessica Bengtsson och Emilia Horn gick på taktiska finesser i början på mittspelet och förlorade ganska klart, men det oavgjorda resultatet räddades efter två långa och positionella partier. Pia Cramling mötte Jovanka Houska, som bor i Norge sedan flera år tillbaka, och fick två kvalitetsoffer mot sig. Det var aldrig någon större fara.
   Två partiexempel hittas i partivisaren nedan, liksom ett parti där den en spelare lyckades vinna med kantbonde och felfärgad löpare. Till råga på allt hade motståndaren dessutom både ett torn och en bonde! Vinsten avgjorde matchen för Jersey, som för övrigt inte alls är lika starka som Guernsey …
Foto: Calle Erlandsson.

Landslagsbloggen / Resultat / Partier / Livesändning 14.00: Sverige-Estland (damer) & England-Sverige (öppen klass)
Lars Grahn rapporterar på Inte bara schack och bergensjakk.no samlar artiklar från norsk media.