Herrlaget: bergsäker uddamålsseger mot Island

Publicerad 6 augusti, 2014 av Axel Smith

agrestos-logga – Jag skulle ha ätit upp min hatt om de ställt upp på ett annat vis, sa Stellan Brynell om Islands laguppställning.
På pappret var Tiger Hillarp Sveriges starkaste kort, både med tanke på rankingskillnaden och att han var vit. När Hans Tikkanen fick chansen till en tidig dragupprepning var det inte något att tveka om, och även Nils Grandelius och Evgenij Agrest (bilden) spelade säkra remier. Tiger avgjorde – partiet kan spelas igenom i partivisaren.
– Vinner vi i morgon kommer vi ända upp i toppen, säger Stellan och drömmer vidare om hur de sedan hänger kvar där i rond efter rond.
   Tror du på att man inte ska ändra på ett vinnande lag?
– Nej, det märker ni snart.

Idag hade Kasparov mottagning för de afrikanska länderna och gick därefter bort till spellokalen. När han stod bakom Kramniks bräde skakade han på huvudet upprepade gånger.
Ryssland spelade fyra remier mot Kina och delar fjärdeplatsen med bland annat Norge, som i morgon får bekänna färg mot Armenien. Sverige får tufft motstånd i Tjeckien, och får nog främst satsa på att vinna med vit på fjärdebordet.

Landslagsbloggen / Resultat / Livesändning 14.00 med Sverige-Norge II (damklassen) och Sverige-Tjeckien (Öppen klass)
Lars Grahn rapporterar på Inte bara schack och bergensjakk.no samlar artiklar från norsk media.