Förlust.

Publicerad 11 augusti, 2014 av Axel Smith

yifanos-loggaEfter ett par matcher i ett finare område i spellokalen föll det svenska damlaget tillbaka efter 1½-2½ mot Kazakstan. Inna Agrest offrade tidigt kvalitet men utan att få tillräckligt med spel och Ellinor Frisk gick fel i tidsnöden. Då hjälpte det inte att Pia Cramling vände en dålig ställning till vinst och att Jessica Bengtsson kämpade till sig en remi i ett tornslutspel.
   Sämre har det gått för Burundi. De började visserligen bra med 4-0 på WO, men därefter förlorade de först en match på WO och ytterligare tre utan att ta någon partipoäng. Efter det dök de inte upp mer och förlorade ytterligare två matcher på WO – den enda endast med 3-0 eftersom en av motståndaren var försenad. Nu har de strukits från tävlingen efter att arrangören letat efter dem utan resultat.
   I damklassen ser Ryssland ut att gå mot en klar seger. Bara för ett par veckor sedan skulle de inte ens fått vara med, efter att de väntat med att registrera laget för att hinna få med ett nyförvärv från Ukraina, Kateryna Lagno. Hon har 5½/7. Två ligger Kina med världsmästarinnan Hou Yifan (bilden).
   Norge är bästa nordiska lag efter att Silje Bjerke fått en poäng till skänks i ställningen nedan.
Foto: Calle Erlandsson.