Politiken Cup rond 8: Tung svenskdag

Publicerad 28 juli, 2014 av André Nilsson

Det blev mager utdelning för de svenska toppspelarna i den åttonde ronden av Politiken Cup. Daniel Semcesen dukade programenligt under mot Richard Rapport, men både Jonny Hector (mot Jan Timman) och Tiger Hillarp (mot tysken Englert) hade goda chanser i sina partier. Hectors ena torn gick dock vilse djup inne i fiendeland och så var det partiet i praktiken över, medan Tiger inte lyckades knyta åt säcken utan fick nöja sig med remi.

Bu Xiangzhi tog en betydelsefull vinst mot topprankade Moiseenko och spelar med sina fenomenala 7½ av 8 final i dag mot Gawain Jones, som ligger en halvpoäng bakom. Rapport och Timman finns med i den grupp om sex spelare som jagar utbrytarna ytterligare en halva bakom.

Turneringshemsidan