Tingsrätten ogillar stämning mot SSF

Publicerad 10 juni, 2014 av Niklas Sidmar

För en tid sedan blev Sveriges Schackförbund (SSF) stämt av ordföranden i SK Team Viking, Andris Kraulis. Bakgrunden är det allsvenska protestärende från 2013, då SK Team Viking dömdes till poängförlust i en match mot Västerås SK, eftersom man använt en otillåten spelare. Andris Kraulis menade att han lidit skada av beslutet och att SSF borde betala honom privat 20 000 kronor.
SSF hävdade att beslutet som togs av SSF var korrekt och att tävlingsreglerna följts, samt att det oavsett hur SSF:s beslut bedöms inte fanns någon laglig grund för Kraulis krav.
– Vi har hela tiden varit övertygade om att vi skulle vinna detta, säger Carl Fredrik Johansson, ordförande i SSF. Vi tycker också att det är mycket synd att tvingas använda vår tid och vår energi åt sådant istället för att arbeta för svenskt schack. Främst Harry Schüssler men även flera andra ideellt arbetande har lagt ner väldigt många timmar på detta, tid som känns helt onödig. Vi hoppas verkligen att slippa sånt här i framtiden.
Norrköpings tingsrätt har idag ogillat Kraulis talan. Dessutom har han dömts att betala SSF:s rättegångskostnader.
Tingsrättens dom