Tidskrift för Schack 1912

Publicerad 20 juni, 2014 av Niklas Sidmar

Efter 1912 års årgång av Tidskrift för Schack blir det sommaruppehåll för presentationerna av gamla TfS-årgångar. Under hösten räknar vi med att återkomma med tidskriftens första 17 årgångar.
tfs121n
I 1912 års första nummer av TfS berättas att den amerikanske stormästaren F.J. Marshall besökte nio svenska schackklubbar för att ge simultanföreställningar och spela konsultationspartier. Rubinstein vann en turnering i San Sebastian, Sydsvenska Schackförbundet höll årssammanträde i Lund och Stockholms SS vann en match mot Uppsala ASS över 15 bord.
Trippelnumret 7-9 bjöd på resultat, texter och massor av partier från Nordiska Schackförbundets sjätte kongress och kongressturneringar.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1912! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.