Fyra svenskar tog normer i Visma Chess

Publicerad 30 juni, 2014 av Niklas Sidmar

Visma.LindgrenDet blev danske Mads Andersen som vann stormästargruppen i Visma Chess efter att han avslutat med remi mot Tiger Hillarp samtidigt som Axel Smith förlorade mot Vilka Sipilä. Andersen tog 5½ poäng och vann före Tiger Hillarp, Aryan Tari och Smith, alla med 5 poäng.
I stormästargruppen blev det inga normer, men dessa kom istället i övriga grupper.
I IM-grupp A avslutade Jonathan Westerberg med två remier, och hans 7 poäng räckte både till den tredje IM-normen och odelad gruppseger. Tvåa kom Philip Lindgren (bilden) som med sina 6½ poäng ordnade sin första IM-norm.
IM-norm blev det även för Linus Johansson i IM-grupp B, även om han redan tidigare  har de tre erforderliga normerna och bara behöver höja sitt Elotal till 2400 för att få titeln. Hans 6½ poäng räckte till delad seger, men särskiljningen placerade Juan Bellon som gruppvinnare.
Den fjärde titelinteckningen togs av Ellinor Frisk som med 4½ poäng säkrade sin tredje WIM-norm.
Turneringshemsidan

(Foto: Lars OA Hedlund)