Tidskrift för Schack 1915

Publicerad 30 maj, 2014 av Niklas Sidmar

tfs151-2n1915 års Tidskrift för Schack bestod till stor del av partier, problem och teoriartiklar. I många av årets nummer rapporterades också kortfattat om händelser från Schacksverige, bland annat berättades att det i Göteborg spelades en lagmatch över ett trettiotal bord mellan SS Manhem och Majornas SS, att Stockholms Schacksällskap och Köpenhamns Schackförening gjorde upp om Ludvig Collijns vandringspris i Malmö och att G.Nyholm efter särspel segrade i Stockholms Schackförbunds vinterturneringar.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1915! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.