Femtio procent för svenskarna

Publicerad 15 maj, 2014 av Axel Smith

Fressinet_5375sigemanFressinet-Blomqvist: Laurent Fressinet (bilden) offrade en bonde i drag fyra, men Erik Blomqvist gav snabbt tillbaka bonden.
”Ett tveksamt drag”, sa Fressinet efter partiet. Han trodde att han stod på vinst efter femton drag men överraskades över Eriks försvarsresurser. Hur som helt satt han med alla trumkort på hand, och efter en taktisk slutforcering avgjorde han övertygande. (1-0, 30 drag).
Grandelius-Hammer: Nils spelade en skarp variant i Nimzoindiskt, som han sedan tidigare har erfarenhet av med motsatt färg. Jon Ludvig Hammer såg inte ut att ha några större problem att utjämna och kunde också glädjas åt en merbonde under ett par drag, men Nils bytte enkelt ned till olikfärgade löpare med remi som resultat. (½-½, 32 drag).
Timman-Smith: För min egen del blev det en relativt sluten ställning där Jan Timman ville planera för en långsam attack på kungsflygeln, men blev för het på gröten och hoppade ut med springaren på kanten. Draget tillät ett uppöppnade på andra flygeln och när springaren så småningom fick återvända i spel hade svart två merbönder i ett slutspel. (0-1, 51 drag).
Rond ett hade ett 30-tal åskådare. Rond två: Smith-Fressinet, Grandelius-Timman och Hammer-Blomqvist.
Livesändning 14.00 med video från spellokalen och kommentatorsrummet.
Turneringshemsida. Fotograf: Calle Erlandsson