22:a Sigeman & Co Chess Tournament

Publicerad 15 maj, 2014 av Axel Smith

sigemanInvigningen av årets Sigemanturnering inleddes med tal av bland annat Malmös borgmästare och Silvio Danailov, Europeiska Schackförbundets president. Därefter följde ett framträdande med piano och fiol innan det till sist blev en storslagen buffé i rådhusets festsal. För ett hundratalet gäster var det inte någon tvekan om att det är ett arrangemang som står högt i kurs hos Malmö Stad.
”Helt galet”, som SSF:s ordförande Carl Fredrik Johansson sa i sitt tacktal till arrangören. ”Det är så här det ska vara!”
Lottningen för rond ett: Nils Grandelius – Jon Ludvig Hammer, Jan Timman – Axel Smith och Laurent Fressinet – Erik Blomqvist.
Favoriter är framför allt Fressinet, 37:a på världsrankingen, och Jon Ludvig Hammer. Båda är sekundanter till Magnus Carlsen och känner varandra väl. Nils Grandelius delade segern ifjol och brukar spela bra i Spegelsalen på Hipp, och Jan Timman kan inte heller räknas bort efter hans fantastiska resultat från Wijk aan Zee i år.
Livesändning torsdag 14.00 / turneringshemsida, bland annat med spelarporträtt