Tidskrift för Schack 1923

Publicerad 4 april, 2014 av Niklas Sidmar

tfs231n1923 kunde TfS berätta att Aljechin, Bogoljubow och Maróczy delade segern i en internationell turnering i Karlsbad, och att Sveriges Schackförbunds sjunde kongress hölls i Uppsala under sommaren. I Köpenhamn vann Nimzovitch en turnering före Tartakower och Sämisch, i Stockholm kämpade Vasa, Västermalm och Typograferna i Triangelserien och i Blekinge konstituerades Blekinge Schackförbund. I Göteborgs arrangerades Nordiska schackveckan med tävlingar mellan Göteborgs, Skånes och Stockholms Schackförbund samt Köpenhamns Schackförening. Emanuel Lasker var på simultanturné i Västsverige och en stor del av årets publikationer ägnades åt problemtävlingar och åt partier av världsstjärnor som Rubinstein, Aljechin och Capablanca.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1923! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.