Tidskrift för Schack 1922

Publicerad 11 april, 2014 av Niklas Sidmar

tfs221-2nÅr 1922 möttes Sverige och Tysklandi Berlin i i en landskamp som värdnationen vann med 12½-11½. Aaron Nimzowitch var på Sverigebesök och spelade totalt 505 simultanpartier under en turné som omfattade tjugotalet orter. Problem, partier och teoretiska artiklar ägnades mycket utrymme och SSF:s kongress ägde rum i Gävle där 43 deltagare spelade i tre klasser. Första pris i Mästarklassen gick till A.Håkansson från Kristianstad.
I årets sista nummer meddelades att TfS, som sedan 1902 hade utgivits i Sverige, från och med 1923 skulle bli organ för Sveriges Schackförbund.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1922!Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.