Tidskrift för Schack 1920

Publicerad 25 april, 2014 av Niklas Sidmar

tfs2013nTidskrift för Schack 1920 berättade om Göteborgs Schacksällskaps jubileumsturnering som arrangerades på sensommaren för att fira klubbens 40-åriga historia. Turneringen vanns av Réti, som därmed blev ny stormästare, och i startfältet fanns även namn som Rubinstein, Tartakower och Tarrasch.
Vid årsskiftet arrangerades en “internationell förgåveturnering” i Stockholm, i Malmö arrangerades påskturneringar där lag från Stockholm, Göteborg, Skåne och Köpenhamn möttes, och i Eskilstuna hölls SSF:s fjärde kongress.
I Göteborg och Stockholm spelades en match över tolv partier mellan Rubinstein och Boguljobow, en match som den förstnämnde vann med siffrorna 6½ -5½.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1920! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.