Svenska damer bäst i Norden

Publicerad 20 april, 2014 av Axel Smith

malakoff svenskorMalakoff– Vi la beslag på dampriserna, före Norge och Danmark! sa Borislava Borisova efter sista ronden i Open de Malakoff. Hon tyckte att hon spelat bättre och bättre men var inte nöjd förrän hon vunnit sitt sjätte raka parti.
Ellinor Frisk hade en bra chans (se partivisaren) att ställa till med ordentliga problem för IM Chi-Minh Nguyen men såg inte hur hon skulle fortsätta i den kritiska ställningen och valde i stället en försiktig fortsättning. Partiet slutade remi. För WIM-titeln hade det, med facit i hand, krävts en motståndare med 1693 i rond sju. I stället fick Ellinor möta en spelare som borde haft 2000, men som inte får sin ranking förrän om tio dagar. Hon verkade ändå inte allt för missnöjd.
– Jag har kunnat träna ett par tre timmar om dagen under våren. Det är kul att se att det verkar ge resultat.
Turneringen vanns av Alexander Zubarev (Ukraina) på sju poäng. Och det blev inga dampriser för svenskorna – de tog för många poäng och fick andra priser i stället. Så till sist kunde ändå norskorna samla upp vad som blivit över och åka hem med dampriserna.