Rickard Engman överlägsen i Jim Ahlins minne

Publicerad 26 april, 2014 av Niklas Sidmar

ahlinsminne14(alind)Idag gick den fjärde turneringen till Jim Ahlin’s minne av stapeln på Husumsgården i Husum. Årets upplaga var troligen den bästa i turneringens historia med fyra deltagare med LASK över 2200. Rickard Engman,
Akademiska Schacksällskapet Umeå, visade sig dock för dagen helt enkelt vara för bra, han spikade staket med 7 raka segrar. Han spelade stabilt hela dagen och var helt omutlig. Tvåan Nils-Åke Malmdin, Sundsvalls SS, förlorade endast mot Engman och slutade tvåa med 6 poäng av sju möjliga. Tredje plats med väldigt liten marginal tog Per Hjalmarsson, SK Rockaden Umeå. Betydligt mer spännande var det i kampen om priset till bästa junior. Här stod Emanuel Sundin från Gnarps SK och Tintin Burman från SK Rockaden Umeå på samma poäng inför sista ronden och då de för att göra det hela ytterligare intrikat möttes. Emanuel spealde vit och drog det längsta strået i det avgörande partiet och vann juniorpriset. Tävlingen var även Snabbschacks-DM för Ångermanlands Schackförbund, i den tävlingen vann Lars Eric Persson, SK Örnen, som också var sexa i hela tävlingen.
Resultat

(Foto: Anders Lind)