Malakoff: Två vinster för svenskorna

Publicerad 18 april, 2014 av Axel Smith

malakoffmalakoff21Borislava Borisova vann fjärde partiet på rad. Ett tag var hon på väg att spela ned motståndaren positionellt, men så ändrade hon sig och tog ett praktiskt beslut att behålla pjäserna. Hon vann efter 26 drag (se partivisaren). Ellinor Frisk gick däremot tillbaka till sin strategi från rond 1-4, att spela ett av de längsta partierna. Hon delar nu platsen som bästa dam tillsammans med norskorna Sheila Barth Sahl och Ellsiv Reppen på 4½/7. Borislava är en halv poäng efter. Turneringsledningen delas av Shchekachev (Frankrike), Zubarev (Ukraina) och E. Sveshnikov (Lettland) på sex poäng. Den sistnämnde syns på bilden tillsammans med sin son.
Lottningen i rond åtta är knasig, med flera möten där rankingskillnaden är upp mot 600 poäng.