Carlseneffekten har nått Malakoff

Publicerad 17 april, 2014 av Axel Smith

malakoff13853867234_7ddc673eb4_o_190_cw190_ch190_thumb12 norrmän och norskor deltar i Open de Malakoff, men man ska inte heller glömma föräldrarna som sitter utanför spellokalen och håller tummarna för sina barn. En av dessa förklarade den viktigaste Carlseneffekten: att schack numera ses som en normal sysselsättning i Norge. Det är inte längre konstigt att åka iväg en vecka på en turnering.
Under våren har Sheila Barth Sahl tagit ledigt från jobbet för att spela. Hon hade merbonde i slut­spelet mot Vladimir Sveshnikov, men förlorade till sist. Sveshnikov delar 3:e till 4:e plats med sin pappa, Evgeny. På äldre dagar har han övergett öppningen Sveshnikov till förmån för Kalashnikov, vilket han försökte spela i partiet på bilden.
Borislava Borisova vann tredje partiet på rad, medan Ellinor Frisk förlorade. Efter sex ronder har de 3 respektive 3½ poäng.