Tidskrift för Schack 1926

Publicerad 14 mars, 2014 av Niklas Sidmar

tfs261nTidskrift för Schack 1926 berättade att Algot Ahlberg segrade i SS Manhems jubileumsturnering, att förstaplatsen i den sedvanliga julturneringen i Hastings delades av Aljechin och Widmar och att Vasa Schackklubb ”hemförde en vacker seger” i Stockholms A-serie.
Påskmatchen mellan Stockholm och Göteborg slutade med Stockholmsseger och SSF:s kongress hölls i Karlstad med 60 deltagare i kongresstävlingarna. I november spelades en stadsmatch i Stockholm mellan Stockholm och Leningrad, som gästerna vann med 12½-11½ och i slutet av året höll Eskilstuna Schackklubb sitt artonde årsmöte.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1926! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.