Tidskrift för Schack 1925

Publicerad 21 mars, 2014 av Niklas Sidmar

tfs251nAlexander Aljechin slog rekord i blindschack genom att spela 28 partier samtidigt, och den blivande världsmästaren vann 22 av dessa och noterade tre remier och tre förluster.
Uppsala Allmänna Schacksällskap och Schacksällskapet Manhem firade båda tjugoårsjubileum, medan Gävle Schacksällskap fyllde 25. Sveriges Schackförbunds nionde kongress hölls i Trollhättan där ett sjuttiotal spelare deltog i kongresstävlingarna, och i Malmö arrangerade Tidningen Arbetet en handikappturnering med hela 135 deltagare. Handikappsystemet innebar bland annat att mästare tvingades lämna dam i förgåva till fjärde klassens spelare.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1925! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.