SM-guld till SK Rockaden

Publicerad 9 mars, 2014 av Niklas Sidmar

rockaden1403Det blev till slut Rockaden Stockholm som vann den rekordjämna Elitserien 2013/14. Rockaden besegrade ledande LASK med 5-3, och efter att Team Viking fått nöja sig med 4½-3½ mot Limhamn slutar Rockaden överst i serien med minsta möjliga marginal, en halv partipoäng. Senast Rockaden vann Elitserien var säsongen 2008/09. Team Viking tog silver, LASK tog brons och fjärdeplatsen gick till Västerås SK.
Spännande blev det även i bottenstriden och efter att redan nedflyttningsklara Upsala besegrat Burgsvik tog man med sig gotlänningarna ner till Superettan, medan Örgryte klarade sig kvar i högsta serien.
Nya Elitserielag blir Solna och Kungstornet, medan Manhem II och Sollentuna flyttas ner från Superettan.
Alla resultat finns på allsvenskans hemsida.

(Foto på SK Rockadens lag (till höger) mot Limhamn i den sjunde ronden)