Rekordjämnt inför slutronden

Publicerad 8 mars, 2014 av Niklas Sidmar

tikkanen1403karlsson1403berg1403Mycket mer dramatiskt kan det inte bli. Inför den sista ronden i Elitserien skiljer endast en halv partipoäng de tre topplagen åt, efter att Team Viking besegrat LASK och Rockaden Stockholm vunnit mot Eksjö. LASK leder fortfarande, men ledningen är den minsta tänkbara och imorgon möter man Rockaden, medan Team Viking ställs mot Limhamn. Även bottenstrider lever efter att Örgryte tog båda poängen mot Burgsvik. Örgryte gick förbi Burgsvik och klättrade över nedflyttningsstrecket, men har bara en poängs marginal till gotlänningarna inför slutronden. Då möter Örgryte Västerås medan Burgsvik spelar mot redan avsågade Upsala.
I Superettan vann Solna mot Sollentuna och säkrade elitserieplatsen till nästa säsong. De ser ut att få sällskap av Kungstornet som vann mot Manhem och nu har ett försprång till Rockaden Umeå och Manhem på 2 matchpoäng och 5½ respektive 6 partipoäng.
I botten av Superettan blev SS Manhem II klara för nedflyttning, medan Sollentuna ligger på den andra nedflyttningsplatsen, 2 matchpoäng och 4 partipoäng efter Limhamn.
Resultatuppdatering från slutronden kan följas fortlöpande på allsvenskans hemsida. Klicka på den röda livemarkeringen vid rondnumret i spelprogrammet för att följa alla rondens matcher på samma sida.

(Foto: Hans Tikkanen, LASK; Lars Karlsson, Rockaden och Emanuel Berg, Team Viking)