Tidskrift för Schack 1931

Publicerad 7 februari, 2014 av Niklas Sidmar

tfs311nSS Manhem fyllde 25 år i januari, vilket firades med en stark jubileumsturnering, där bland andra svenskarna Stoltz, Ståhlberg och Lundin samt utländska gästerna Sämisch och Flohr deltog. Turneringen slutade med tredelad seger för Stoltz, Lundin och Flohr, och lite senare besegrade Stolz Flohr i en match över åtta partier.
SSF:s kongress hölls i Uddevalla och i Prag spelades Schackolympiaden, där det svenska laget delade femteplatsen. I laget ingick Ståhlberg, Stoltz, Berndtsson och Lundin. Reserven Jacobson var också på plats, men spelade inte något parti. USA vann olympiaden före Polen och Tjeckoslovakien.
I slutet av året spelade Ståhlberg och Stoltz en match över sex partier om Sverigemästartiteln, och resultatet 3-3 innebar att regerande mästaren Ståhlberg behöll titeln.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1931! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.