Tidskrift för Schack 1930

Publicerad 14 februari, 2014 av Niklas Sidmar

tfs301nI slutet av 1929 utmanades regerande Sverigemästaren Allan Nilsson av 21-årige Gideon Ståhlberg. Matchen spelades i Göteborg och efter att Ståhlberg vunnit de tre första partierna gav den regerande mästaren upp. Alexander Aljechin avnn en internationell turnering i San Remo efter att ha tagit fenomenala 14 poäng på femton ronder. Aljechin skrev själv en serie artiklar om sin match mot Bogoljubow föregående år, artiklar som publicerades i nummer 4-7, och Sveriges Schackförbunds kongresstävlingar spelades i Luleå. Sveriges slutade på nionde plats i Schackolympiaden i Hamburg där Polen vann före Ungern och Tyskland.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1930! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.