Tidskrift för Schack 1929

Publicerad 21 februari, 2014 av Niklas Sidmar

tfs291nI 1929 års första TfS-nummer berättades om utländska stjärnorna Bogoljubows och Rétis simultanturnéer i Sverige i slutet av 1928. Tillsammans spelade de båda gästerna drygt 1500 partier under turnéerna och vann 73% av dessa. Réti vann sedan en turnering i Stockholm där också Gösta Stoltz, Erik Lundin och Gideon Ståhlberg deltog. Rickard Réti avled senare under året och minnestexter publicerades i tidskriftens sjätte nummer.
Sveriges Schackförbunds trettonde kongress hälls i Västerås och i Mästarklassen segrade örebroaren Einar Pettersson före Gösta Stoltz och Erik Lundin.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1929! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.