Lisa Fredholm i Shirov Winter Cup

Publicerad 23 februari, 2014 av Niklas Sidmar

fredholmshirov1401,jpgI år var det bara Lisa Fredholm, tillsammans med tränare Luis Couso, som reste i österled för att delta i Shirov Winter Cup, en tävling för barn arrangerad av Alexei Shirov. Tävlingen gick av stapeln i Jurmala, den berömda badorten strax utanför Riga, Lettland. Tävlingen var en lagtävling i sju ronder med tre pojkar och en flicka per lag. Man tävlade i två ålderskategorier: födda 2000 eller senare och födda 2004 eller senare. I den äldre kategorin deltog 12 lag från Riga, Daugavpils, Kaunas, Minsk, Moskva och Warsawa. Eftersom vi inte kunde ordna med ett svenskt lag, hade Shirov vänligt nog ordnat med ett internationellt lag där Lisa ingick tillsammans med bröderna Stepan och Ignats Zhuravlev från Moskva och lille Miroslav Iljash från Minsk. Laget lämpade hårt men tappade på slutet och slutade på tionde plats. Lisa tog 4½ poäng, vilket räckte till en delad fjärdeplats på bord 4.

(Foto på Lisa Fredholm och Alexei Shirov: Daniel Fredholm)